Wat doen wij?

Scheidsrechter zijn is een fantastische, veelzijdige hobby. Leidinggeven, wedstrijden mogelijk maken en in goede banen leiden, een voorbeeld zijn voor de spelers en begeleiding, werken aan een goede conditie en spelregelkennis, het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden en mensenkennis, durven beslissen, official zijn van de KNVB, kortom, alle elementen om jezelf te ontplooien zijn aanwezig.

Als scheidsrechtersvereniging helpen wij jou graag om je verder te ontwikkelen en te verbeteren in in deze prachtige hobby. Daarom bieden wij:

Trainingen
Onze naburige vereniging COVS Walcheren biedt wekelijks een training aan onder professionele begeleiding. Bij voldoende interesse zijn er mogelijkheden vanuit de COVS Zeeuws-Vlaanderen hier aan mee te doen.

Ledenbijeenkomsten
Regelmatig worden er door ons clubavonden en leden vergaderingen gehouden waarop alle scheidsrechters te samen kunnen komen. Op deze avonden kan je elkaar beter leren kennen, vragen stellen aan andere scheidsrechters en hebben we met enige regelmaat gast sprekers zoals scheidsrechters uit het betaald voetbal.

Activiteiten
Als scheidrechters vereniging vinden wij het belangrijk om ook met enige regelmaat ontspanning aan te bieden. Om deze reden organiseren wij verschillende activiteiten zoals een eindejaarscross en een bowling avond. Wij zouden het leuk vinden je hier te zien!

Helaas kan het ook voor komen in de scheidsrechterswereld dat je in aanraking komt met minder plezierig momenten. Denk hierbij aan mollestaties en agressie op en rond het veld. Wij proberen deze situaties uiteraard te voorkomen, maar mocht het onverhoop toch voorkomen staan wij als vereniging, in samenwerking met de landelijke COVS, voor je klaar. Dit doen wij als volgt:


Belangenbehartiging
Landelijk gezien is de COVS Nederland een volwaardige gesprekspartner van de KNVB, maar ook op regionaal/districtsniveau spreken de COVS en KNVB regelmatig met elkaar. Deze gesprekken gaan onder andere over het verbeteren van het voetbalklimaat, het voorkomen van agressie op en rond het veld en het werven van nieuwe leden.

Juridische bijstand
We hopen natuurlijk van harte dat hier geen gebruik van gemaakt hoeft te worden, maar indien er zich toch situaties voordoen dan heeft de COVS heeft een juridisch adviseur die in opdracht van het bestuur COVS Nederland adviezen verstrekt en bijstand verleent in onder andere molestatiezaken aan leden van de COVS.

Contacten
De COVS onderhoudt contacten met belangenorganisaties in de (voetbal)sport om samen binnen de KNVB beleid te kunnen ontwikkelen en vaardigheden te kunnen aanleren.