Wie zijn wij?

De COVS (Central Organisatie Voor Scheidsrechters) Zeeuws-Vlaanderen is opgericht op 9 februari 1939. In al deze jaren hebben we grote en belangrijke rol gespeeld in het behartigen van de belangen en het binden van de voetbalscheidsrechters in Zeeuws-Vlaanderen. Wij zijn actief op het gehele Zeeuws-Vlaamse grond gebied, maar hebben ook actieve leden in andere regionen.

De vereniging is opgericht voor voetbalscheidsrechters die actief zijn op zowel het veld als in de zaal en de vereniging word bestuurd door (oud-) scheidsrechters uit de omgeving. Bij onze vereniging zijn alle (oud-) scheidsrechters en geïnteresseerde welkom, het maakt dus niet uit of je vereniging scheidsrechter of KNVB scheidsrechter bent of was.

Als vereniging zetten wij, in samenwerking met andere scheidsrechtersverenigingen en de landelijk COVS, ons in voor de belangen van de scheidsrechters. Dit doen wij onder andere door ons in te zetten voor goede begeleiding, het bestrijden van agressie op de voetbal velden, het werven van- en ondersteunen bij het opleiden van nieuwe scheidsrechters en we dienen als klankbord voor de KNVB in de regio.

Naast onze inzet voor de belangen van scheidsrechters zijn wij ook een gezelligheidsvereniging. Zo organiseren wij als vereniging jaarlijks verschillende activiteiten zoals een eindejaarscross, een bowling avond en verschillende bijeenkomsten. Ook is het mogelijk om via ons deel te nemen aan de activiteiten van de landelijke COVS zoals het NK (veld en/of zaal) voetbal voor scheidsrechters. Dit zijn uitgewezen kansen om je collega’s (beter) te leren kennen.

Zou je graag deel uit willen maken onze vereniging? Vul dan ons inschrijfformulier in!